Të tjera rreth shkrimit FOTO

Fotografi gjerman Dieter Leistner ka realizuar një projekt mbi ndarjen e familjeve koreane pas përfundimit të luftës civile mes Penjanit dhe Seulit.

Projekti titullohet “Korea-Korea” dhe në thelb Leinster i ka bashkangjitur fotove që ka bërë më parë në vende publike në Korenë e Veriut, në vitin 2006, foto të ngjashme nga Koreja e Jugut e vitit 2012.

Në të majtë të ekranit imazhet pasqyrojnë realitetin shumëngjyrësh të Seulit ndërsa në të djathtë janë të fotografuara çaste të jetës në Korenë e Veriut. Teknia e përdorur duket qartazi që është gati primitive por impakti mbetet mbresëlënës. FOTO TE TJERARedaksia Online
(e.n/Shqiptarja.com)


Ndiqni Shqiptarja.com në
Facebook dhe në
Twitter