Kadare_2_310332Shkrimtari i madh shqiptar, Ismail Kadare, është nderuar me titullin më të lartë që jepet në Francë. Kadaresë i është dhënë titulli "Komandant i Legjionit të Nderit". Lajmi bëhet i ditur nga mediat franceze.

Emrat janë bërë sot publikë në Fletoren Zyrtare të Francës.

Së bashku me shkrimtarin e madh të letrave shqipe është nderuar edhe shkrimtari francez, Michel Tournier, muzikanti Michel Legrand si dhe këngëtarja Vanesa.

Mes të dekoruarve janë edhe disa praj viktimave të sulmeve terroriste të Parisit dhe atyre në redaksinë e gazetës satirike "Charlie Hebdo".

/ Shekulli Online /