Bryant dhe Lauren Swenson po udhëtonin në një rrugë të paasfaltuar pranë Maai Mahiu në Kenia, më 30 nëntor, kur para tyre u ndal një furgon i bardhë. Prej tij zbritën disa persona të armatosur me shpata.


Çifti që kishte edhe fëmijët e tyre brenda makinës, të vetëdijshëm për rrezikun u kthyem mbrapsht. Banditët e maskuar filluan t’i ndiqnin me synim për t’u grabitur makinën e tyre. Por, shoferi bëri një manovrim të pazakontë, duke u larguar.


Ndërsa makina po ecte mbrapa,  grupi i hajdutëve vrapuan për t’i zënë dhe sapo afrohen, shoferi i jep gaz përpara duke arritur të shpëtojnë.


Çifti dhe tre djemtë e tyre nga Utah i SHBA-ve, u zhvendosën tre vjet më parë në kryeqytetin kenian, Nairobi, ku hapën një palestër të CrossFit.7 dhjetor 2018 (gazeta-Shqip.com)