Vetem nje jave pas protestes se banoreve te Saukut per mungese te ujit te pijshem, punonjesit e Ujesjellesit jane rikthyer per te furnizuar serisht zonen. Gjate inspektimeve ne rrjet jane konstatuar rreth 200 lidhje te paligjshme, nderkohe qe banoret jane furnizuar sistematiksiht dhe shumica sipas drejtorit te Ujesjellesit, nuk paguanin ujin. Krahas rehabilitimit te ketij rrjeti duke e pastruar ate nga nderhyrjet e paligjshme, Ujesjellesi po lidh dhe kontratat me banoret.

“Kishte dal jasht funksionimit, jo pr probleme teknike apo pr
moskryerje t investimi sipas kushteve teknike dhe sipas projektit, por
si rezultat i nderhyrjeve te paligjshme n rrjetin e shprndarjes. Ishin
mbi 200 ndrhyrje t paligjshme n rrjetin e shprndarjes. Gjat ksaj
kohe sht
sistemimi i plote i rrjetit t shprndarjes, jan lidhur
rreh 130 kontrata” tha drejtor i Ujesjellesit, Sahit Dollapi.Drejtori i Usjellesit, nderkohe pranon dhe faktin e mungeses se ujit ne
disa zona te Tiranes, por kjo sipas tij, jo per faj se mungon uji, por
per faj te firmave te ndertimit, te cilat nuk jane korrekte ndaj
ndermarrsjes se Ujsjelles- Kanalizimeve.

“sht shqetsim joni permanent, sht problem q e kapim cdo dit n
terren dhe vjen nga moskorrektsia e firmave t ndrtimit n
marrdhniet me konsumatort” tha Dollapi.Drejtori i Ujsjelles- Kanalizimeve ka rikthesuar serisht mesazhin se
nuk do te kete asnje tolerim, qofte per banoret apo per subjektet
private qe nuk paguajne ujin apo abuzojne me perdorimin e tij.Edlira Sulejmani


< I mëparshmi