Mësohen detaje të reja nga shkarkimet e ndërmarra nga Ministri i Jashtëm në Detyrë, Gent Cakaj. Mësohet se është shkarkuar dhe Pranvera Skana, e cila mbante detyrën e këshilltares në Ambasadën e Londrës.


Gjithashtu janë shkarkuar edhe dy zyrtarë nga Ambasada Shqiptare në Athinë dhe një tjetër në Stamboll.


Ministri në detyrë Cakaj ka shkarkuar dy diplomatë karrierë Florian Nova dhe Enkelejda Riza. Aktualisht selisë shqiptare në Athinë i ka ngelur vetëm ambasadorja Ardiana Hobdari, e cila ka marrë masë disiplinore pas humbjes së pasaportave.


Diplomatët janë thirrur për të shërbyer sipas nevojave në Ministrinë për Europën dhe Punët e Jashtme.


Report TV