Komisioneri pr Zgjerimin Shtefan Fyle n nj deklarat shprndar pr mediat para nisjes s takimeve n Tiran, vlerson se vijimi i ngrcit politik, mund ta pengoj Shqiprin n arritjen e standardeve t pritshme nga nj vend aplikant pr antarsim n NATO.

“Nj parlament thellsisht funksional sht thelbsor pr nj funksionim t plot te demokracis. Bojkotet parlamentare nuk kan vend n politikn demokratike n menyren se si zbatohet n Bashkimin Evropian. Rruga n vazhdim duhet te udhehiqet nga dy parime themelore demokratike: respekti per Kushtetuten dhe transparenca. Ne interes te vendit te tyre dhe te perspektives se integrimit evropian, lideret politike te Shqiperise duhet te perballen tani me kete sfide ne menyre konstruktive dhe ne frymen e Bashkimit Evropian”, shprehet Fyle n deklaratn e tij.