Fyle dhe Sannino ne ShkupE marte 09 Prill 2013 0915

Fyle dhe Sannino ne ShkupEurokomisioneri per zgjerim i BE-se Shtefan Fyle dhe drejtori i Drejtorise per Zgjerim Stefano Sanino kane mberritur per nje vizite ne Shkup Dy zyrtaret e Komisionit Evropian do te nisin agjenden e takimeve me kreun shteteror dhe qeveritar ne Maqedoni

Fillimisht do te zhvillohen takimet me kryeministrin Nikolla Gruevski dhe zevendeskryeministrin per evrointegrime Fatmir Besimi Ne kuader te vizites eshte parapare edhe takimi me presidentin Gjorgje Ivanov liderin e LSDM-se Branko Cervenkovski por nuk perjashtohet edhe takimi me kreun e BDI-se Ali Ahmeti ne seline e BE-se ne Shkup Teme kyce e kesaj vizite do te jete perparimi i vendit ne planin e dialogut per anetaresim si dhe raporti pranveror per Maqedonine qe pritet te shpallet me 16 prill Gjithashtu do te bisedohet edhe per dialogun politik vleresimin e zgjedhjeve lokale si dhe formimin e komisionit te eksperteve qe duhet te ndihmoje qe te ndricohen incidentet e dhunshme ne Parlamentin e Maqedonise me 24 dhjetor te vitit te kaluar Autoritetet qeveritare ne Shkup kane theksuar se presin qe KE-ja te pergatit raport kredibel dhe objektiv per procesin e reformave ne sferen e gjyqesise qeverisjes se te drejtes per reformat ne administraten publike lirine e mediave zbatimin e Marreveshjes se Ohrit dhe ekonomine funksionale te tregu
pp

p