brbrInstitucionet publike te arsimit te larte jane ne diten e fundit te fushues zgjedhore per drejtuesit e rinj Ne Universitetin e Tiranes situata duket me e tensionuar per shkak te kercenimit te kandidatit Mynyr Koni nga Emiliano Shullazi Kandidati Koni ka qene hermetik ndaj medias duke u mjaftuar vetem me reagimin e se shtunes per mos terheqje nga gara Por kandidatja perballe tij Klodeta Dibra i ben apel rivalit te jape sqarime per ngjarjen para pedagogeve dhe studenteve Dekania e Fakultetit te Gjuheve te Huaja i ka kerkuar policise dhe Prokurorise te zbardhin ngjarjen para zhvillimit te zgjedhjeve Dibra e ka cilesuar te turpshme perfshirjen e politikes ne boten akademike Por a ka lidhje kandidatja per rektore me Emiliano Shullazin i arrestuar tashme nga policia Nderkohe rektori aktual Dhori Kule kandidat per drejtimin e Fakultetit te Ekonomise permes nje deklarate per mediat e ka cilesuar nje situate te paprecedent kercenimin e zotit Koni Kule u ben apel pedagogeve dhe studenteve te marrin pjese ne zgjedhje ndersa deklaron se jane marre masat per zhvillimin normal te zgjedhjeve Per Universitetin e Tiranes kandidon dekanja e Fakultetit te Gjuheve te Huaja Klodeta Dibra dhe dekani i Shkencave te Natyres Mynyr Koni Procesit te votimit pritet ti nenshtrohen 760 pedagoge dhe 28 mije studente vota e ketyre te fundit llogaritet ne masen 10brbr
brbrbrbr
brbrbrbr
vizionplustv
br