Garat dhe ndeshjet e Lojerave Olimpike te Pekinit hyne ne diten e katert. Deri tani jane fituar te 13 medalje te arta duke thyer 3 rekorde boterore. Dje Komiteti Olimpik Nderkombetar shpalli se ne kontrollin e stimuluesve te Lojerave Olimpike te Pekinit, ciklistja spanjolle Maria Isabel Moreno u zbulua per perdorimin e EPO-se, duke u anuluar e drejta e pjesemarrjes se saj ne gare. Ne finalen e stafetes se notit te stilit te lire 4 x 100 metra per meshkuj, ekipi amerikan, i kryesuar nga Felps, shenoi dje rekord te ri boteror.