PDU ka thirrur ne Tirane perfaqesuesit e nje prej firmave me prestigjioze ligjore britanike me qellim njohjen e çeshtjes çame dhe krjimin e dosjes se domosdoshme për ndjekje ligjore të kësaj çështjeje në gjykatat ndërkombëtare.

Sipas nje njoftimi per shtyp te kesaj partie thuhet se britaniket kane zhvilluar nje takim me historianet Pellumb Xhufi, Beqir Meta dhe priten qe te zhvillojne ne Vlore takime ku do te dëgjojnë dëshmimtarë okularë të gjenocidit mbi popullsinë çame.

Nderkohe qe kreu i partise tjeter came, PDI-se, Tahir Muhedini ka dorezuar ne Departamentin e Shtetit Amerikan nje dosje mbi gjenocidin ndaj popullsise came.

“Forca jone dorezoi dosjen mbi problemin qe ka popullsia came me ate gjenocid qe eshte ushtruar ndaj saj”, tha Muhedini.