Deputeti i CDU-se ne Bundestag Michael Brand ka deklaruar se Gjermania nuk do te mbeshtese ata individe qe vene ne dyshim pavaresine e Kosoves dhe mendojne per ndryshimin e kufijve te Bosnje e Hercegovines.

Kosova eshte nje shtet i pavarur ndersa BeH do te mbaje kufijte qe ka sot dhe qe ka pasur me pare. Te gjithe ata ne Beograd apo Banjalluke qe mendojne per ndarjen e BeH nuk do te kene mbeshtetjen tone ka pohuar Brand.

Ai ka shtuar me tej se ne te ardhmen Gjermania do ti kushtoje me shume vemendje forcimit te pavaresise se Kosoves dhe forcimit te shtetit te BeH-se.