Ka startuar sot ne Gjirokaster edicioni i 9-te i Festivalit Folklorik Kombetar.

3000 artiste nga 18 grupe pjesemarrese kane mberritur ne qytetin e gurte ku u eshte rezervuar nje pritje mjaft bujare nga organizatoret dhe qytetaret. Ne rruget e pazarit karakteristik jane organizuar panaire te artizanatit dhe te kulinarise cka ka dhene gjalleri ne rruget e kalldremta.

Ne sheshin e Qafes se Pazarit eshte organizuar nje koncert me artiste gjirokastrite te cilet kane pershendetur pjesemarresit. Ne naten e pare te konkurimit do te zbresin ne skene tre grupe. Grupi i Tiranes, ai i Korces dhe grupi i pare i Kosoves.


Festivali Folklorik Kombetar do te zgjase kater dite dhe do te sjelle ne skenen e kalase vlerat e folklorit nga te gjitha trevat shqiptare.