Transmetuar me 24022014 - 1917
Milo Gjukanovic

PUBLICITET

Londer 24 shkurt 2014 NOAal- Kryeministri i Malit te Zi Milo Gjukanovic ka theksuar se shtetet e rajonit ne menyre qe te jene me konkurruese dhe me produktive duhet te shkojne me vendosmeri drejt reformave me radikalebr
br
Gjukanovic nga Londra i pranishem ne Forumin investues te Bankes Evropiane per Rindertim dhe Zhvillim per investime ne vendet e rajonit te Ballkanit Perendimor ka theksuar se se pari duhet te reformohen sistemet e pa qendrueshme pensionale si dhe sistemet shkollore duhet tu pershtaten kerkesave te tregutbr
br
Sipas tij ne sferen e shendetesise ne bashkepunim me sektorin privat shteti duhet te ofroje mbrojtje me cilesore dhe sherbime me te lira shendetesorebr
br
Ai shtoi se duhet te hiqen te gjitha pengesat per biznes dhe te krijohet ambienti i duhur per ndermarrje te reja te vogla familjare dhe ndermarrje te mesmebr
br
Mali i Zi eshte i interesuar qe perseri te nise bisedimet me vendet fqinje me qellim te marreveshjes per perdorimin e rrjedhave te lumenjve te cilet rrjedhin neper vendet fqinje per ndertimin e veprave energjetike ne territorin e Malit te Zi dhe ne territorin e vendeve fqinje e qe do te ishin me interes te dyanshem ka theksuar Gjukanovicbr
br
Nderkohe duke perkujtuar investimet aktuale ne Mal te Zi si dhe fillimin e shpejte te autostrades Tivar-Bolare aksi Podgorice-Mateshev Gjukanovic ka theksuar se pa marre parasysh perparimin e dukur niveli aktual i zhvillimit nuk eshte i kenaqshemaynoaal

p idlast