Lista me emrat e të dënuarve dhe vendimet që ka dhënë Gjykata për ta


Në Gjykatën e Tiranës kanë depozituar kërkesë për ulje dënimi 233 të burgosur. Sipas burimeve zyrtare pranë kësaj Gjykate, kjo statistikë i përket gjashtëmujorit të parë të këtij viti. Gazeta “Albania” ka mundur të sigurojë listën me emrat e këtyre të dënuarve që kanë aplikuar për të përfituar disa ditë burgu më pak. Për 90 ditë burg më pak ata jo vetëm duhet të ndjekin një procedurë që zgjat zakonisht më shumë se dy muaj në gjykatë, por duhet të plotësojnë edhe një sërë kriteresh. Mes tyre nuk mungojnë emra të njohur për opinionin publik. Paditë tashmë i kanë kaluar procedurat e para duke kaluar në short elektronik për të përcaktuar gjyqtarin që do t’i gjykojë. Burime pranë Gjykatës së Faktit të Tiranës shpjeguan se për të tilla kërkesa merren parasysh një sërë kriteresh.

Kërkesat

Ulja e dënimit është një e drejtë që ushtrohet shpesh nga të burgosurit duke përfituar në të shumtën e rasteve një ulje dënimi prej tre muajsh. Por ka dhe nga ato kërkesa që pranohen pjesërisht duke marrë një ulje dënimi me më pak ditë. Mes emrave nuk mungojnë edhe të burgosur që janë jo pak të njohur për opinionin publik për shkak të krimeve që kanë kryer. Po kështu, pjesë e listës janë dhe shtetas të huaj, por që janë dënuar nga gjykatat shqiptare. Nga emrat e mëposhtëm vetëm për pak kërkesa gjykata ka mundur të shprehet. Në këto vendime, ka përgjigje negative dhe pozitive.

Ligji

Për të përfituar ulje dënimi një rol të rëndësishëm luan dhe vepra penale për të cilën ata janë dënuar si dhe dokumenti i lëshuar nga kreu i burgut në të cilin flitet për të dënuarin. Po kështu, kushtet e vështira ekonomike, gjendja e vështirë shëndetësore apo probleme të tjera familjare, nëse ekzistojnë, do ta ndihmonin të burgosurin që të përfitonte 90 ditë burg falje. Sipas procedurave, në momentin që depozitohet një kërkesë fillimisht kalon në short për të përcaktuar gjyqtarin që do ta gjykojë. Më pas përcaktohet dita e zhvillimit të procesit dhe në pak seanca fillimisht dëgjohet i dënuari se përse kërkon ulje dënimi. Në fund, juristi i burgut, që flet për dosjen e këtij të dënuari. Gjyqtari i çështjes, pasi ka dëgjuar të dyja palët, vendos në fund nëse do ta pranojë kërkesën apo jo. Sipas ligjit në fjalë, i burgosuri ka të drejtë ta ushtrojë vetëm një herë në vit këtë të drejtë. Të dënuarit që zbatojnë rregullat dhe kanë një pjesëmarrje shembullore në veprimtaritë trajtuese, duke dhënë prova për riintegrim në shoqëri, mund të përfitojnë një ose disa ulje, deri 90 ditë në çdo vit të vuajtjes së dënimit. Në burgjet e sigurisë së lartë ulja e dënimit bëhet deri 45 ditë në vit. Për dhënien e këtij shpërblimi të veçantë vlerësohet qëndrimi i të dënuarit nga ulja e mëparshme ose gjatë 12 muajve të fundit. Ulja e dënimit bëhet me vendim të gjykatës mbi kërkesën e të dënuarit, të prokurorit ose të drejtorit të institucionit.Ergest Rabaj Inkopetenca

Kladijan Krasniqi Pranuar

Rolanda Abazi Pranuar

Kujtim Karamuca Pushuar

Eljon Sula Pranuar

Vasilika Mazreku Rrëzuar

Mariglen Hoxha Pranuar

Naile Ahmataj Pranuar

Albana Zenelaj Rrëzuar

Edmond Kaja Pranuar

Marius Buda Inkopetenca

Skender Koci Pushuar

Bosilika Mazaniku Pranuar

Astrit Fejzullai Pushuar

Xhiljano Xhoxhi Inkopetenca

Marjus Sulaj Pranuar

Grigor Balashi Pranuar

Kreshnik Berisha Pranuar

Mustafa Gashi Inkopetenca

Hasan Haxhija Pranuar

Violeta Shabanaj Pranuar

Rezarta Maze Pranuar

Rubens Sela Pranuar

Ervehe Rizvo Pranuar

Baftjar Halilaj Inkopetenca

Edi Kani Pranuar

Alfred Xhambazi Inkopetenca

Denis Meta Pranuar

Gurian Trajani Pranuar

Orges Xhelali Pushuar

Migena Kallaverja Pranuar

Kujtim Lalici Refuzuar

Meleq Mema Pranuar

Liljana Boro Pranuar

Besnik Shehaj Pranuar

Klodian Qorri Rrëzuar

Ilmi Bastari Pranuar

Eugen Mersini Pranuar

Vezire Sina Rrëzuar

Albert Tusha Pushuar

Mondi Goxha Pushuar

Afrim Stafuka Inkopetenca

Indrit Hoxha Pushuar

Aleksander Ibrahimi Pranuar

Vilson Aliaj

Martin Kuke Pushuar

Denis Llaftiu Pushuar

Edmond Meta Pranuar

Hasan Onuzi Pranuar

Dallendyshe Zaqe Pushuar

Frederik Beqo Pranuar

Gazmend Dervishaj Pushuar

Eljon Alushi Refuzuar

Arif Kurti Inkopetenca

Francesk Shkëmbi Inkopetenca

Artur Voci Pushuar

Skënder Tufa Pushuar

Floresha Hoxha Pranuar

Milione Prospero Pranuar

Eugert Shkëmbi Pushuar

Ilir Metaliaj Pranuar

Sokol Katreli Pushuar

Petrit Kupe

Fullanxa Mesi Pranuar

Fatbardha Sulaj Pranuar

Klodian Sulçe Rrëzuar

Arben Lika Pranuar

Sel ( Selami) Muci Pushuar

Idriz Malo Pranuar Dilaver Ajdini Pranuar

Erjon Dhembi Pranuar

Vidjana Tarazhi Pranuar

Kosta Gjini Pushuar

Ylli Kambo Rrëzuar

Ndue Nikolli Pranuar pjesërisht

Saimir Sula Pranuar

Kreshnik Laze Pranuar

Tomorr Balliu Pranuar pjesërisht

Tafil Vokrri Pranuar

Besnik Braka Pushuar

Bilbil Krasniqi Pranuar

Kastriot Stojani Pushuar

Gentjan Luga Pranuar

Arben Duraj Inkopetenca

Nurie Facaj Pranuar

Sonila Hyseni Pranuar

Ilia Elezi Pranuar

Besnik Sulaj Pranuar

Lutfi Shabani Inkopetenca

Ardian Laze Pranuar

Nazmi Haruni Inkopetenca

Arian Avdo Rrëzuar

Ramadan Koboci Pranuar

Fatbardh Dulla Inkopetenca

Altin Pepa Pushuar

Feruze Bregu Pranuar

Artur Voci Pranuar

Danjela Pacani Pranuar

Hider Hidri Pushuar

Petraq Avrami Pranuar

Elvin Muça Pranuar

Edmond Goxhaj Pranuar

Sokol Katreli Pranuar

Michele Guarino Rrëzuar

Arben Maskaj Pushuar

Bexhet Hidri Pushuar

Gjergji Qirjako Pranuar

Thanas Bebi Inkopetenca

Binak Dobrushi Inkopetenca

Frederik Ali Pranuar

Bernard Ali Pushuar

Denis Llaftiu Inkopetenca

Edmond Zani Pranuar

Sadik Neza

Sabah Shkoza Pranuar pjesërisht

Lali Caushi Rrëzuar

Lek Cuni Pranuar

Redi Kromidha Pranuar

Eduard Hoxha Pushuar

Agron Tafani Pranuar

Blendi Allushi Pranuar

Enver Pellumbi Rrëzuar

Fatime Xhafa Pranuar

Artur Hasalla Inkopetenca

Eduart Skuka Pranuar

Alketa Shaqiri Pranuar

Valbona Frashëri Pranuar

Adrian Muça Pranuar

Genci Arapi Pushuar

Saimir Krosi Pranuar

Marie Coku Pranuar

Viktore Suci( Murrani)

Ditera Licolli Pranuar

Sonila Ymeri Pranuar

Ilir Kodumi Pranuar

Rigert Qerama Inkopetenca

Agron Gurakuqi

Enio Dervishi Pranuar

Egland Muka Pushuar

Mrike Prendi Rrëzuar

Adrian Moçka Rrëzuar

Arben Maskaj Pushuar

Eduart Smajli Pushuar

Ilir Fiku Pranuar

Liljana Rustemi Refuzuar

Sahate Jella Pushuar

Aleksander Zejtinidhi Pushuar

Edmond Stefani Pranuar

Hedije Kollaku Pranuar

Alban Allushi Pranuar

Orges Xhelali Pranuar

Kreshnik Brahimi Pranuar

Dritan Sula

Armando Andoni Inkopetenca

Agron Sula Pranuar

Valmira Mahmutaj Pranuar

Ervin Gjoncaj Pranuar

Alket Kantrollari Pranuar

Altin Luzi Pranuar

Almeriola Koka

Lindita Zhuka Pranuar

Albana Zenelaj Pranuar

Refike Gjini Pushuar

Nderim Prrenjasi Pranuar pjesërisht

Isuf Duka Pranuar

Dashamir Shkoza

Marenglen Aliko Pranuar pjesërisht

Eunard Hoxha Pranuar

Mersin Mersini

Emin Halili

Ajet Mena Pranuar

Ervis Preja

Haki Kodra Pranuar

Gerold Tashi

Zenepe Selamaj Pushuar

Fatos Murrja Pushuar

Edmond Beqiri Pranuar

Kujtim Biraci

Romeo Duri Pranuar

Meliha Hyka( Gashi)

Afërdita Nakoloci Pranuar

Renald Agalliu Pranuar

Ylli Hakballa Pranuar

Adrian Muça Rrëzuar

Besnik Braka

Manushaqe Popuzi Pranuar

Murat Kapllani Pranuar

Gracjan Morava Rrëzuar

Kosta Gjini

Besnik Kola Pranuar

Andra Ajasllari

Ali Boja

Jetmir Hasa

Edmond Lepuri

Mrika Ndoci

Mehmet Shahini

Kleant Belba Pranuar

Kastriot Stojani

Ermal Sinani

Amir Nerguti Rrëzuar

Flamur Rokaj

Albana Lozaj Pushuar

Flamur Çakmashi

Lali Caushi

Dragush Miculescu

Fondor Tinculeskcu

Lurjan Kaci

Halil Gjyla

Lutfije Rexhep

Suzana Tahiri

Rinela Elezi ( Shoshaj )

Gentjan Manushaqi

Ilir Diko

Selam ( Sel) Muçi

Edmond Xhepa

Sokol Sylaj

Zeni Koshaj

Besim Hoxha

Fatjon Veizi

Arsela Veli

Vera Qevani

Indrit Hoxhaj

Refike Gjini

Afërdita Merkuri

Genti Tahiri

Ali Sipri

Besmir Hardhija

Andrea Ajasllari

Klevis Halili

Rexhep Metollari

Ilir Balla

Artan Sallaku

Fatmir Malko

Igli Berberi

12 Qershor 2010