Kryetari i Lëvizjes Vetëvendosje!, Visar Ymeri, mund të arrestohet nëse nuk paraqitet në seancën e radhës gjyqësore për rastin e grushtimit mes deputetëve, shkruan sot "Koha Ditore".

Ymeri së bashku me ish-deputetin Florin Krasniqi, deputetin Rexhep Selimi, të dy të Vetëvendosjes, si dhe shoferin Besart Bujupi, akuzohen për veprën penale lëndim i lehtë trupor, të cilin ia kanë shkaktuar pas një përleshjeje në qershor të vitit 2012, deputetit të PDK-së, Bekim Haxhiu.

Edhe pse gjykimi ka nisur në korrik të vitit 2012, Ymeri nuk ka marrë pjesë asnjëherë në seancë, e as në të fundit, të hënën. Nëse seancat do të vazhdojnë të mos mbahen deri në muajin qershor kjo lëndë rrezikon parashkrimin, pasi që në këtë muaj kalon dyfishi i kohës së afatit të parashkrimit të përcaktuar me Kodin Penal.

Që të mos ndodhë kjo, gjyqtari i këtij rasti, Vesel Ismajli, ka thënë për "Kohën Ditore" se ndaj kryetarit të Lëvizjes Vetëvendosje!, Visar Ymeri, ka lëshuar fletësjellje me dhunë.