Rory McIlroy është në krye të turnit të parë të turneut US Open në golf, që po zhvillohet në Bethesda të Merilendit.

22-vjecari nga Irlanda e Veriut e ka mbyllur këtë fazë me 65 goditje, gjashtë nën kuotën e lejuar, duke lënë pas koreano-jugorin Yang Yong Eun.Pas aziatikut vjen afrikano-jugori Charl Schwartzel me 68 goditje, i ndjekur nga italianët Matteo Manassero dhe Edoardo Molinari.Këta të fundit e kanë mbyllur turnin me 74 dhe 75 goditje, përkatësisht me 3 dhe 4 më shumë se kuota e lejuar.