Gjatë fjalës së mbajtur në seancën plenare, Taulant Balla tha se përveç të vrarit gjatë shkëmbimit me policinë, Admir Murataj, policia ka lënë të plagosur edhe një prej grabitësve.


“Më lejoni që në emër të mazhorancës dua ta falënderoj dhe përgëzoj Policinë e Shtetit për reagimin, për herë të parë pas kaq shumë vitesh të ngjarjeve të ngjashme,  jo vetëm në kohë por të vënë në një sulm me armë të rënda.


Policia e Shtetit ka arritur të asgjësojë njërin prej kriminelëve dhe të ketë plagosur njërin prej tyre. Të jeni të bindur se deri javën e ardhshme, kur kemi dhe interpelancën, rezultatet e punës së Policisë së Shtetit do të jeni të tilla që të paktën të merrni mundimin e të falenderoni për herë të parë punën e Policisë së Shtetit. Sot Kuvendi i Shqipërisë është në ditën për të nxitur Policinë e Shtetit që të godasë me forcë çdo akt të tillë kriminal sikurse ka reaguar dy ditë më parë”, tha Balla.


Policia e Shtetit ka dhënë vetëm një informacion paraprak ditën kur ndodhi grabitja, pa thënë vlerën e grabitur. Veç kësaj nuk është saktësuar ende zyrtarisht, nëse Admir Murataj u vra nga policia, apo nga vetë bashkëpunëtorët grabitës, siç janë ngritur disa pretendime.