Jane 10.053 rastet e gripit te derrave ne Shtetet e Bashkuara te Amerikes.

Lajmin e ben te ditur Qendra per kontrollin dhe parandalimin e semundjeve, sipas te ciles virusi A eshte perhapur ne 51 shtete amerikane, perfshire rajonin e Kolumbias, ku ndodhet kryeqyteti Uashington.

Sipas te njejtit burim, rastet e vdekjeve per shkak te virusit H1N1 ne Amerike kane qene 17 dhe pothuajse te gjitha kane qene te lidhura me semundje kronike qe kane ekzistuar me pare.