Grupi parlamentar i Partisë Demokratike ka vendosur që në seancën parlamentare të mbështesë kërkesat e paraqitura nga drejtuesit e organeve të Vettingut dhe të miratohet ashtu siç i kanë paraqitur ato.


Për këtë arsye, demokratët do të paraqesin në seancë amendamentet përkatës, ndërsa do të kërkohet sqarime për të paraqesin ne seance amendamente. Po ashtu do të kërkohet llogari për mosrespektimin e Rregullores dhe vonesat me diskutimin e dekretit të presidentit për rishqyrtimin e ligjit që parashikon importin e mbetjeve.


Gjithashtu, grupi parlamentar ka vendosur të thërrasë në interpelancë disa prej ministrave, përfshirë edhe ministren e Arsimit, Lindita Nikolla lidhur me problemet në arsim dhe ato me tekstet shkollore.


Brenda selisë së Partisë Demokratike ka nisur puna edhe për hartimin e platformës për reformën zgjedhore.


Më herët, PD ka paraqitur një relacion mbi strukturat administrative dhe klasifikimin e pagave për tre organet e rivlerësimit, Komisioni i Pavarur i Kulaifikimit, Kolegji i Apelit dhe Komisioneri Publik.  


Relacioni ka gjashtë pika, dhe thekson se cdo ndryshim në strukturat e organeve të rivlerësimit, duhet të bëhet në bashkëpunim dhe dakordësi të plotë me vetë organet e rivlerësimit.


Kuvendi duhet të mbështesë cdo kërkesë të tyre, duke shprehur në këtë mënyrë vullnetin e tij për të vënë në dispozicion të gjitha burimet njerëzore dhe financiare që cmohen të nevojshme nga ana e tyre. Ora News ka siguruar relacionin e përgatitur nga Eduard Halimi.


PD relacion për tre organet e vettingut


/Ora News.tv/


 


 


Të parët për lajmin e fundit. Ndiqni Oranews.tvFacebook dhe në Twitter