Gjykata e Hages ka refuzuar sot kerkesen e ish-anetarit te UCK-se Haradin Balaj per te fituar lirimin pas shlyerjes se gjysmes se denimit 13 vjecar.

Balaj u denua ne vitin 2005 me 13 vjet burg per vrasje te popullsise shqiptare dhe keqtrajtimin e te burgosurve serbe ne bazen e UCK-se ne Llapushnik ne vitin 1998.

Vendimi ne fjale u konfirmua me pas edhe ne shkallen e Apelit te gjykates nderkombetare per krimet e luftes e cila e dergoi Balajn ne France per te vuajtur denimin.

Haradin Balaj u arrestua ne Kosove nga trupat nderkombetare ne vitin 2003 nen akuzen e vrasjes se 11 roberve te luftes.