Transmetuar me 12032014 - 0930
Zevendeskryeministri Hajredin KuciKosove 12 mars 2014 NOAal- Zevendeskryeministri Hajredin Kuci e ka pritur ne zyre te marten njeriun qe heton pretendimet e listuara ne nje raport te Keshillit te Evropes i cili flet per krime lufte te kryera nga Ushtria lirimtare e Kosoves UK Prokurorin Clint Williamson eshte munduar ta binde qe gjykimi per te gjitha pretendimet duhet te zhvillohet ne Kosove shkruan Koha Ditorebr
br
Takimi Kuci-Williamson nuk ka qene sy me sy Nga pala kosovare aty ka qene prezent edhe ministri i Puneve te Brendshme Bajram Rexhepi E ne krah te prokurorit te TFHS-se ka qene edhe shefi i misionit te EULEX-it Bernd Borchardtbr
br
Une dy gjera i kam kerkuar e para qe te jete ne funksion te drejtesise qe kemi edhe ne dhe e dyta te jete ne funksion te imazhit tone Pra jo ta demtoje luften tone dhe jo ta demtoje emrin e shtetit Tribunali jashte vendit absolutisht identifikon vendin dhe jo individet Vete emri selia zhvillimet e bejne kete ka thene Kucibr
br
shte permendur edhe nje tjeter brenge baras-vleresimi i krimeve te pretenduara me ate nga me makabret qe perpos ne ish-Jugosllavi jane kryer edhe ne disa vende Kesisoj per gjykimin e tyre jane krijuar tribunave nderkombetare duke perfshire Gjykaten Penale Nderkombetare per Ruanden dhe Gjykaten Speciale per Sierra Leonennoaal

p idlast