Transmetuar me 01092015 - 1214
Ministri i Jashtem i Kosoves Hashim Thaci deklaron se nuk do te lejoje qe historia kombetare e Kosoves te rishkruhet per te mjegulluar vijat midis viktimes dhe agresoritbr
br
Ne nje editorial per gazeten britanike The Independent qe e gjeni te plote ketu dhe anglisht ketu Thaci evidenton faktin se muajin e kaluar Kuvendi i Kosoves ka miratuar ndryshimet kushtetuese qe lejojne formimin e Gjykates Speciale per krime te dyshuara lufte te kryera nga kosovaret gjate dhe menjehere pas perfundimit te luftes se vitit 1999br
br
Por ka shtuar Thaci asnje kosovar perfshire mua nuk do te rrime duarkryq dhe te lejojme qe Gjykata Speciale te barazoje aktet e Sllobodan Millosheviqit i ashtuquajtur Kasap i Ballkanit me aktet e individeve te deshperuar apo kriminele te kryera gjate ose pas luftesbr
br
Lufta e Serbise kunder Kosoves eshte bere me perfshirjen e ushtrise policise njesiteve paraushtarake dhe eshte mbeshtetur nga intelektualet serbe Ka qene fashizem i paster dhe i thjeshte ka shkruar pos tjerash Thaci ne gazeten britanike The Independentbr
br
Rrezimi i Sllobodan Millosheviqit

lang enUS

p idlastbrbr