E premte 04 Nentor 2011 1752

Edmond Haxhinasto Zv. kryeministri dhe Ministri i Jashtem i Shqiperise Edmond Haxhinasto ka marre pjese ne samitin e nismes se Evropes Qendrore i organizuar nga presidenca e radhes qe mbahet nga Serbia.Ne fjalen e tij Haxhinasto vleresoi maksimalisht bashkepunimin rajonal kryesisht ate me Serbine. Kreu i diplomacise shqiptare theksoi edhe nje here pikat qe vendi yne vlereson si prioritet per rritjen e bashkepunimit me vendet e Evropes Qendrore nder te cilat arsimi transporti telekomunikacioni afrimi i bizneseve etj. Z.Haxhinasto pati nje takim edhe me ministrin e jashtem te Serbise Vuk Jeremic. Dy homologet u fokusuan ne ceshtje me interes te perbashket. Ne kuader te samitit kryediplomati Shqiptar zhvilloi nje takim edhe me presidentin e Bankes Europiane per rindertim dhe zhvillim Tomas Mirou. Pervec vleresimit per angazhimin e Berzh ne Shqiperi Haxhinasto i kerkoi presidentit te saj qe te beje disa hapa para edhe per pranimin e Kosoves si anetare me te drejta te plota e kesaj banke.