Pas hedhjes së shortit janë përzgjedhur emrat e parë për Këshillin e Emërimeve në Drejtësi.


Shorti i pare ka zgjedhur emrat nga Gjykata Kushtetuese si anëtarë të KED të cilët janë : Besnik Imeraj dhe  Altina Xhoxhaj.  Ndërsa Vitore Tusha, është zgjedhur anëtare zëvendësuese nga lista e Gjykatës Kushtetuese.


Gjykata Kushtetuese

1. Besnik Imeraj

2. Altina Xhoxhaj

3. Vitore Tusha (ZV)

Gjykata e Larte

1. Artan Broci

2. Shkelzen Selimi (ZV.)

PROKURORIA E PËRGJITHSHME

1. Rovena Gashi


PROKURORET PRANE GJYKATAVE TE APELIT

1. Gentian Ternova

2. Fatjona Memeçaj


Kjo mbledhje e nisur në Kryesinë e Kuvendit, për hedhjen e shortit për Këshillin e Emërimeve në Drejtësi është shoqëruar me debate mes palëve politike.


Deputeti demokrat, Eduard Halimi, ka vijuar me akuza, duke kërkuar ndërprerjen e procesit. Nga ana tjetër deputeti socialist, Ulsi Manja, i ka kërkuar konsensus për krijimin e institucioneve të reja të sistemit të drejtësisë.