Hidhet  shorti për të zgjedhur anëtarët e Këshillit të Emërimeve në Drejtësi.


 Vladimir Kristo nga Gjykata Kushtetuese


Besnik Imeraj nga Gjykata Kushtetuese


Mirela Fana  nga Gjykata e Lartë


Rovena Gashi  nga Prokuroria e Pergjithshme


Brikena Ukperaj, Lubonja nga Gjykata e Apelit


Ervin Metalla nga Gjykata e Apelit


Gentian Trenova nga zyrat e prokurorisë pranë Gjyaktave të Apelit


Fatjona Mencaj nga zyrat e prokurorisë pranë Gjyaktave të Apelit


Kastriot Selita nga Gjykata Administrative.


I pranishëm  ne hedhjen e shortit është dhe kryetari i Kuvendit, Ilir Meta dhe përfaqësues të disa institucioneve.


Katër institucionet Gjykata Kushtetuese, Gjykata e Lartë, Këshilli i Lartë i Drejtësisë dhe Prokuroria e Përgjithshme kanë dorëzuar 52 propozimet e tyre, mes të cilëve u  përzgjodhen 9 anëtarët e Këshillit të Emërimeve në Drejtësi.


Anëtarët e zgjedhur të Këshillit për Emërimit në Drejtësi do të ushtrojnë funksionin e tyre pasi t’i nënshtrohen proçesit të vettingut.


Të pranishëm në hedhjen e shortit ishte dhe Avokati i Popullit Igli Totozani si dhe përfaqësues ndërkombëtarë.


Ja 52 emrat Gjykata Kushtetuese në përgjigjen e saj deklaron se kriterët për të qënë pjesë e këtij institucioni të ri të Drejtësisë i plotësojnë 8 anëtarët e saj

Bashkim Dedja,

Vladimir Kristo,

Vitore Tusha,

Altina Xhoxhaj,

Fatmir Hoxha,

Gani Dizdari

Fatos Lulo 

Besnik Imeraj.


Ndërsa Gjykata e Lartë ka përcjellë listën me 13 emrat e gjyqtarëve 


1. Arjana Fullani

2. Andi Çeliku

3. Aleksander Muskaj

4. Guxim Zenelaj

5. Edmond Islamaj

6. Mirela Fana

7. Medi Bici

8. Shkelzen Selimi

9. Artan Zeneli

10. Admir Thanza

11. Tom Ndreca

12. Artan Broci

13. Ardian Dvorani


Prokuroria e Pergjithshme propozon prokurorët

Rovena Gashi,

Gentian Trenova

Fatjona Memcaj.


Ndërkaq Këshilli i Lartë i Drejtësisë përcjell 28 emra si kandidatë për KED, duke argumentuar se të gjithë gjyqtarët e gjykatave të Apelit dhe të gjykatës administrative te shkalles se pare, plotesojne kushtet e parashikuara


1. Gjyqtar Andi CIVICI, prane Gjykates se Apelit Tirane.

2. Gjyqtar Artur KALAJA, prane Gjykates se Apelit Tirane.

3. Gjyqtare Elbana LLURI, prune Gjykates se Apelit Tirane.

4. Gjyqtar Ervin METALLA, prane Gjykates se Apelit Tirane.

5. Gjyqtar Fatri ISLAMAJ, prane Gjykates se Apelit Tirane.

6. Gjyqtar Desart AVDULAJ, prane Gjykates se Apelit Durres.

7. Gjyqtar Enton DHIMITRI, prand Gjykates se Apelit Gjirokaster.

8. Gjyqtar Olsi XHAVELLA, prand Gjykates se Apelit Korce.

9. Gjyqtar Aleks NIKOLLI, prand Gjykates se Apelit Shkoder.

10.Gjyqtare Alma LIcAJ, prand Gjykates se Apelit Vlore.

11.Gjyqtare Brikena UKPERAJ LUBONJA, prand Gjykates se Apelit Vlore.

12.Gjyqtare Klodiana GJYZARI, pima Gjykates se Apelit Vlore.

13.Gjyqtare Margarita BUHALI, prand Gjykates se Apelit Vlore.

14.Gjyqtare Albana BOKSI, prand Gjykates se Apelit per Krime te Renda.

15.Gjyqtar Gurali BRAHIMLLARI, prand Gjykates se Apelit per Krime te Renda; 16.Gjyqtare Altina NASUFI, prand Gjykates Administrative te Apelit Tirane;

17.Gjyqtar Amarildo LAcI, prand Gjykates Administrative te Apelit Tirane;

18.Gjyqtare Rilinda SELIMI, prand Gjykates Administrative te Apelit Tirane;

19.Gjyqtare Bernina KONDI, prand Gjykates Administrative te Apelit Tirane;

20. Gjyqtare Blerona HASA, prand Gjykates Administrative te Apelit Tirane;

21. Gjyqtare Fjoralba PRIFTI, prand Gjykates Administrative te Apelit Tirane;

22. Gjyqtar Kastriot SELITA, prand Gjykates Administrative te Apelit Tirane;

23. Gjyqtar Artur MALAJ, prane Gjykates Administrative te Apelit Tirane.

24. Gjyqtare Elda VRIONI, prand Gjykates Administrative td Shkalles se Pare Tirane;

25. Gjyqtar Gentian MEDJA, prand Gjykates Administrative te Shkalles se Pare Tirane;

26. Gjyqtare Gentiana MK/kJ, prand Gjykates Administrative te Shkalles se Pare Tirane; 27. Gjyqtare Nafije CURRI HASKO, prune Gjykates Administrative te Shkalles se Pare Tirane;

28. Gjyqtare Klodiana VEIZI MEMA, pima Gjykates Administrative te Shkallds se Pare Durres.


 


/Oranews.tv/


Të parët për lajmin e fundit. Ndiqni Oranews.tvFacebook dhe në Twitter