Shkencëtarët bëjnë të ditur se higjiena e tepërt ndikon në sistemin imunitar të fëmijëve dhe të rinjve. Studiuesit e shkollës mjekësore në Universitetin e Miçiganit pohuan se fëmijët dhe të rinjtë, të cilët përdorin shumë sapunët antibakterialë që përmbajnë triklosan, rrezikohen më shumë nga alergjitë dhe gripi. Sipas rezultateve, të jesh shumë i pastër mund të të sëmurë.


Krahas kësaj në studim bëhet e ditur se ekspozimi i tepërt ndaj BPA (Bisfenol kimik A) mund të dobësojë edhe sistemin imunitar të një të rrituri.


Triklosani i përdorur shumë në sapunët antibakterialë, kolinozët, aparaturat mjekësore dhe çantat e bebeve është një agjent antimikrob. Ndërsa BPA është pjesë përbërëse e kimikatit që ambalazhon produkte ushqimore si konserva, lëngjet e frutave, qumështi etj. Në të njëjtën kohë është pjesë e rëndësishme e plastikës polikarbon. Kjo lëndë ndikon në sistemin hormonal të njerëzve.Në këtë studim studiuesit e shkollës mjekësore të universitetit analizuan të dhënat e marra nga anketat mbi Shëndetin kombëtar dhe ushqyerjen, të zhvilluara gjatë viteve 2003-2006. Specialistët krahasuan diagnozën e llojeve të ndryshme të alergjive me nivelin e triklosanit, BPA dhe sitomegalovirus të gjendur në urinën e fëmijëve mbi 6 vjeç dhe të rriturve.


Sipas të dhënave, bëhet e ditur se personat mbi 18 vjeç, që paraqiten me një nivel të lartë të BPA-së, kanë një nivel të lartë të CMV antikor. Te të rinjtë që patën një nivel të lartë të triklosanit, u vërtetua se rrezikohen shumë herë më shumë nga shfaqja e gripit apo alergjive të tjera.