Zyra e Regjistrimit të Pasurive të Paluajtshme ka hedhur poshtë akuzat ndaj saj se ka abuzuarZyra e Regjistrimit t Pasurive t Paluajtshme ka hedhur posht akuzat ndaj saj se ka abuzuar dhe bllokuar pronn e nj familjeje pa t drejt. N nj njoftim zyrtar t Zyrs s Regjistrimit t Pasurive t Paluajtshme, sqarohet se kjo zyr ndjek procedura ligjore dhe n asnj rast nuk ka pasur bllokim prone n mnyr t padrejt. “Gazeta e Partis Socialiste, nn dirigjimin e Edi Rams, kryetarit t ksaj partie, njherazi edhe kryetar i Bashkis s Tirans, ka zgjedhur Zyrn e Regjistrimit t Pasurive t Paluajtshme pr t
objekt t shpifjeve dhe prbaltjeve t saj t radhs. Prej dy ditsh, kjo gazet, mbrojtse e interesave t Edi Rams, pr at q ai ka
n tjetrsimin e pasurive private e publike n Tiran n funksion t ortakve dhe bashkpuntorve t tij, n dy numrat e saj t fundit, nn pretendimin se ka marr “flamurin”e mbrojtsve t interesave t qytetarve t Tirans, ka shpifur n mnyr t qllimshme”, - thuhet n njoftimin zyrtar t Hipoteks. M tej, n kt sqarim, theksohet: “Ajo q n shkrimet e ksaj gazete trumbetohet si nj bllokim nga zyrat e Hipoteks (Zyra e Regjistrimit t Pasurive t Paluajtshme), e prons s familjes Dema, duam t sqarojm se nuk sht gj tjetr, vese pasqyrimi i vullnetit t palve kontraktore, i materializuar n nj kontrat siprmarrjeje t vitit 2006”. Njoftimi sqaron se n kt kontrat siprmarrjeje, pal e s cils sht edhe pala pronare e truallit, familja Dema, sht parashikuar regjistrimi i kontrats n Zyrn e Regjistrimit t Pasurive t Paluajtshme dhe moskryerja e veprimeve juridike me pasurin pa marrveshje mes palve. sht parashikuar gjithashtu se zgjidhja e mosmarrveshjeve do t bhet nga gjykata. “Ndaj, edhe nj her theksojm se veprimet e Zyrs e Regjistrimit t Pasurive t Paluajtshme jan n prputhje t plot me ligjin dhe me vullnetin e palve kontraktore. Zyra e Regjistrimit t Pasurive t Paluajtshme, duke i konsideruar sulmet e gazets s Partis Socialiste, si presione t pronarit t saj Edi Rama, gjen rastin t’i rikujtoj kryebashkiakut t Tirans se asnj her nuk do t bhet pre e presioneve t tij t ulta, prkundrazi do t jet nj penges ligjore ndaj t gjitha tentativave t tij pr tjetrsimin e trojeve private e publike n funksion t ortakve e bashkpuntorve t tij”, - thuhet n njoftimin e Hipoteks.