I verbuar dhe fjalë për fjalë “hipnotizuar” nga Yoko Ono. Pra, Ray Connolly përshkruan John Lennon (të cilin ai e takoi në vitet 1960 dhe me të cilin u bë mik) në librin e ri të dedikuar për të: “Të jesh John Lennon: Një jetë pa trazirë”.


Sipas Conolly, një grua e vogël japoneze e veshur me uniformë të zezë intelektuale e ka ndjekur atë pothuajse gjithmonë, me anë të letrave dhe kudo që shkonte.


Ai e kishte prezantuar si heroinë dhe kur marrëdhënia e tyre ishte në krizë, dashuria e tyre mbizotëroji.


Rrëfimet e Conolly, në biografinë e re përkojnë me 38-vjetorin e vdekjes së muzikantit nga Liverpool dhe zbardh detaje të marrëdhënies së tij në çift me Yoko Onon.


Yoko “hyri në orbitën e Beatles” pas takimit me John Lennon në Galerinë Indica në Londër. Ishte dhjetor 1966. Sipas Connolly, megjithatë, takimi nuk ishte aksidental, siç thotë artistja japoneze, por “e organizuar” nga Yoko Ono, e cila ishte aty për të paraqitur një ekspozitë dhe ishte në kërkim për financim dhe sponsorë.


The Beatles me famën që kishin arritur deri atëherë, mund ti ofronin ato.


Gjithçka llogaritet, sipas autorit të librit. “Që nga fillimi i karrierës së saj, Yoko Ono kishte kuptuar fuqinë e rrjetëzimit dhe në veçanti vetë-promovimin”, shkruan Connolly.


John “ndjeu se ajo ishte ylli dhe ai audienca”, pasi kurrë nuk e kishte takuar askënd si kjo “grua e çuditshme japoneze e veshur me uniformën e zezë intelektuale”.Ajo vazhdoi duke e kërkuar atë, për të shkruar letra të panumërta, për të ndjekur atë kudo ishte dhe teksa lexonte për mbledhjen e tij të poezive Lennon dhe ajo u verbuan dhe ranë si të çmendur në dashuri, duke bërë që ai të linte gruan e tij dhe ajo të dashurin e saj.


Yoko menjëherë përdori supermacinë dhe u përpoq të ishte atje gjatë të gjitha datave historike të Beatles.


Apple Records nuk e donin vërtet atë dhe e kujtojnë Yokon si “një person shumë të bezdisshëm …”.


Mimi, tezja e John Lennon, e kishte quajtur atë “xhuxhja e helmuar”. Megjithatë, ndërhyrja e Yokos kishte efekte negative në grup dhe veçanërisht në marrëdhëniet midis John dhe Paul, mosmarrëveshjet dhe keqkuptimet e të cilëve e çuan Lennonin në një moment krize, madje edhe me Yokon.


Historia e tyre e dashurisë dukej gati për të prishur në 1972 dhe Yoko, kur çifti sërish u rilind, për shkak se ajo i dha një mësuese Johnit. May Pang, një vajzë e bukur kineze e cila kishte punuar për terapinë e çiftit.


Prej atëherë çifti rilindi. Yoko Ono mori kontrollin e të gjitha financave të Johnit dhe u bë menaxherja e tij.


Ai filloi të jetonte në heshtje, ndaloi së shkruari dhe jetonte në hijen e asaj gruaje që e kishte në duart e saj dhe prej së cilës ndihej i mbrojtur. Vetëm pas një udhëtimi në Afrikën e Jugut, Lennon u kthye i ngarkuar dhe me një vetëvlerësim të rifituar, gati për t’u kthyer te shkrimi. Por më 8 dhjetor 1980, ai u vra … Fati kishte vendosur për të.


6 dhjetor 2018 (gazeta-Shqip.com)