brbrHolanda do te votoje pro statusit te kandidatit per Shqiperine Vendimi eshte marre sot nga parlamenti holandez duke rritur dukshem shanset e Shqiperise per nje vendim pozitiv te Keshillit Europian javen e ardhshme Mbeshtetja e Holandes e cila ne dhjetor kerkoi me shume kohe eshte pershendetur ne parlament nga kryeministri Edi Rama por edhe nga opozita Por ndersa Shqiperia ka fituar mbeshtetjen e Holandes duket se procesi i marrjes se statusit te kandidatit po nderlikohet nga probleme dypaleshe qe nuk kane lidhje me detyrimet e vendosura nga Komisioni Europian Spanja dhe ekia jane dy shtete anetare te BE qe sjelle ne tryezen e e integrimit ceshtje bilateral dhe ende nuk jane shprehur se cfare vendimi do te marrin per Shqiperine dhe ministrja e Integrimit Klajda Gjosha ashtu si dhe ministri i Jashtem Bushati kane bere apel qe integrimi te mos ngaterrohet me ceshtjet dypaleshe Spanja ka shfaqur disa problematika por ende nuk eshte pozicionuar por Shqiperia duhet te vleresohet per reformat dhe jo per ceshtjet dypaleshe Ne datat 23-24 qershor do te zhvillohet ne Luksemburg keshilli i Ministrave i cili do te marre vendimi nese Shqiperia do ta marre apo jo statusin e vendit kandidatbrbr
brbrbrbr
brbrbrbr
br