Fuqizimi i qeverisjes vendore n Qarkun e Dibrs, kshtu titullohet programi i financuar nga Ambasada e Mbretris s Vendeve t Ulta n Shqipri, pr rajonin e Dibrs. Kjo ambasad e ka mbshtetur qarkun e Dibrs prgjat tre viteve t shkuar me nj fond prej 3,6 milion euro. Kjo mbshtetje u realizua me nj marrveshje tre palshe mes ambasads, qarkut Dibr dhe organizats Hollandeze SNV. Me kt fond sht parashikuar realizimi i 50 projekteve n t gjitha bashkit dhe komunat, duke siguruar nj prfitim t drejtprdrejt t 78% e popullsis s qarkut.