Transmetuar me 25112016 - 1137Bruksel 25 nentor 2016 NOAal- Ministri i Puneve te Jashtme i  Kosoves Enver Hoxhaj takoi sot perfaqesuesen e larte te Bashkimit Europian per Politike te Jashtme Federica Mogherini me te cilen nenshkruan marreveshjen per afrimin e Kosoves ne programet e BE-sebr
br
Marreveshja e nenshkruar sot per qasje te Kosoves ne programet e BE-se ndermjet ministrit Hoxhaj dhe perfaqesueses Mogherini eshte marreveshja e dyte kontraktuale pas marreveshjes se Stabilizim Asociimit mes Kosoves dhe BE-sebr
br
Hoxhaj tha se arritja e kesaj marreveshjeje eshte nje hap jashtezakonisht i rendesishem pasi qe me nenshkrimin e saj Kosova do te perfitoje afrim ne programe dhe projekte konkrete ku do te mund te aplikojne sektori privat sektori publik shoqeria civile institucionet akademike dhe qytetaret e Kosovesbr
br
Arritja e kesaj marreveshje eshte nje hap jashtezakonisht i rendesishem per shkak qe i mundeson sektorit privat dhe publik shoqerise civile institucioneve akademike si dhe qytetareve te Kosoves te konkurrojne per fonde dhe projekte ne kuader te programeve Programet kane fusheveprimtari te ndryshme si hulumtimi dhe inovacioni energjia dhe transporti shendetesia kultura arsimi sporti rinia zhvillimi i ndermarrjes dhe konkurrences mbrojtja e ambientit punesimi politikat sociale e shume fusha te tjera u shpreh Hoxhaj


Para
SHIKONI T GJITHA FOTOT 16
Pas

Para
SHIKONI T GJITHA FOTOT
Pas
lang enUS

p idlastbrbr

windowtaboola windowtaboola
taboolapush
mode thumbnails-a-escalator
slider true
placement Mobile Escalator Thumbnails
targettype mix