Transmetuar me 31032014 - 1814
Ministri i Puneve te Jashtme te Kosoves Enver Hoxhaj me homologun Finlandes Erkki TuomiojaKosove 31 mars 2014 NOAal- Ministri i Puneve te Jashtme te Kosoves Enver Hoxhaj gjate vizites zyrtare qe po zhvillon ne Helsinki eshte takuar sot me ministrin e Puneve te Jashtme te Finlandes Erkki Tuomiojabr
br
Gjate takimit ministri Hoxhaj e njoftoi homologun finlandez per progresin ne Kosove fuqizimin e shtetesise dhe subjektivitetit nderkombetarbr
br
Ministri Hoxhaj ne emer te Qeverise dhe qytetareve te Kosoves falenderoi Finlanden per perkrahjen e vazhdueshme qe ka dhene per Kosoven perfshire edhe mbeshtetjen ne agjenden evropiane me theks te vecante ne perfundimin e procesit te MSA-se dhe per liberalizimin e vizave per qytetaret e Kosovesbr
br
Gjate takimit u tha se Finlanda i ka dhene theks te vecante politikave zhvillimore ne Kosove dhe se kjo perkrahje do te vazhdoje permes prezences se saj ne perkrahje te zhvillimeve politike dhe socialebr
br
Ministri i Puneve te Jashtme i Finlandes Erkki Tuomioja vleresoi progresin qe po arrihet ne Kosove duke theksuar rendesine qe ka per Finlanden progresi i Kosoves ne rrugen evropianebr
br
Tuomioja tha se per Finlanden agjenda evropiane e Kosoves eshte nje prioritet i politikes se saj te jashtmebr
br
Ministri Hoxhaj e informoi homologun finlandez edhe per dialogun ndermjet Republikes se Kosoves dhe Republikes se Serbise dhe rezultatet qe jane shenuar ne kete proces duke ritheksuar qendrimin e Kosoves se normalizimi i plote i marredhenieve ndermjet dy shteteve do te ndodhe ne momentin kur Serbia do ta njeh Kosovenbr
br
Ministri i Jashtem i Kosoves gjithashtu theksoi rendesine e shtimit te investimeve finlandeze ne Kosove nderkaq te dy ministrat shprehen gatishmerine per organizimin e nje forumi te perbashket ekonomik ne te ardhmen e afertbr
br
Gjate kater vjeteve te fundit Finlanda ka dhene 38 milione Euro per bashkepunimin zhvillimor ne Kosove dhe Finlanda mbetet e perkushtuar per te vazhduar perkrahjen ne projektet zhvillimore ne Kosove Noaal

lang enUS

p idlast