Shefi i diplomacise suedeze, Karl Bildt, tha dje se Kosova mund te behet anetare e Bashkimit Evropian, dhe ne rast se nuk anetaresohet ne Kombet e Bashkuara. "Nuk ka lidhje formale ndermjet ketyre dy gjerave", tha Bild. Ai shtoi se tani eshte e rendesishme qe Kosova te konkurroje per anetaresim ne ato organizata nderkombetare ku kjo eshte e mundshme, sic jane Fondi Monetar Nderkombetar dhe Banka Boterore.