brbrInspektorati ndertimor urbanistik kombetar ka nisur sot aksionin per shembjen e objekteve pa leje ne rrugen Pogradec-Lin Kete here aksioni eshte fokusuar  tek  nje ndertese 7-kateshe dhe per kete arsye ka nisur pergatitja dhe hapja e birave per vendosjen e tritolit Nderkohe pronari i kesaj ndertese 7-kateshe ka deklaruar se eshte lajmeruar nga INUK se aksioni do te niste sot Sipas burimeve kjo ndertese do te hidhet ne ere ne daten 27 dhejtor Ky do te jete objekti i pare i nderhyrjes se INUK ne aksionin per prishjen e 21 objekteve per gjate vijes liqenore nga lini ne hyrje te qytetit te pogrdecit Te gjithe  pronaret qe kane certifikate pronesie gjithnje sipas komunes udenisht do te demshperblehem me nje fond  qe shkon deri ne 5 milion dollare Aksioni per prishjen e ndertimeve te tjera fillon ne ditet e para te muajin janar Prishja e ndertesave ne Pogradec-Lin i hap rrugen planit te ri urbanistikbrbr
brbrbrbr
br