Ende ekzistojne parregullsi ne listat e zgjedhesve ne Kosove. Jane media e shkruar te cilat kane vene re kete paregullsi ne listat e votuesve per zgjedhjet parlamentare te 12 dhjetorit ne Kosove. Sipas gazetes Express ne listen e votuesve shfaqet edhe emri i Presidentit te pare te Kosoves Ibrahim Rugova.


Blerim Camaj kreu i Agjencise se Regjistrit tha se zyrtaret e ngarkuar me perditesimin e listes se votimit ishin 99 te bindur se ata kishin eliminuar njerez te vdekur nga lista.


Ky emer mund te jete nje tjeter person i quajtur Ibrahim Rugova tha Camaj pavaresisht nga fakti se Rugova ne kete liste ka te dhenat personale te njejta me ate te ish Presidentit te vdekur.


Emri i Presidentit te pare te Kosoves Ibrahim Rugova i cili vdiq ne vitin 2006 eshte shfaqur serish ne liste zgjedhore ne faqen e internetit te Komisionit Qendror te Zgjedhjeve per zgjedhjet e pergjithshme qe mbahen me 12 dhjetor.


Emri i Rugoves nuk dukej ne listen per zgjedhjet lokale te 2009 pasi ka qene me pare i pranishem ne listen per zgjedhjet e vitit 2007.


Prania e Presidentit te pare te Kosoves ne liste zgjedhore vjen me gjithe fushatat e bera para zgjedhjeve te vitit 2007 dhe 2009 qe te fshihen te vdekurit nga lista e votuesve.
Ministria e Brendshme e Kosoves e ngarkuar me freskimin e regjistrit tha se lista me te fundit ishte perpiluar dhe ndryshuar ne baze te certifikatave te vdekjes te ofruara nga komunat.

Camaj shtoi se eshte ceshtje e familjareve per te raportuar per vdekjen e te afermve tek autoritetet e tyre komunale. Megjithate Ky eshte nje zakon i njerezve ne Kosove te cilet nuk raportojne per vdekjen e anetareve te familjes dhe qe krijon probleme.


Camaj tha se listat zgjedhore i jane derguar dhjete dite me pare Komisionit Qendror te Zgjedhjeve dhe se tashme eshte teper vone per te bere ndryshime. Ibrahim Rugova nuk eshte i vetmi person i vdekur ne listen e votimit. Pas kontrolleve te emrave te personave te tjere te vdekur per te cilet familjet thone se i kane raportuar vdekjet e tyre ne komunen e Prishtines serish emrat e tyre ndodhen ne listen e votuesve.


Ne shtator eshte raportuar se nje grua 123-vjecare dhe nje tjeter te moshes 120-vjecare kishin votuar ne zgjedhjet e vitit te kaluar. Nese te dy keta ishin te gjalle ata do te perfaqesonin njerezit me te vjeter ne toke.