"Jo-besimtarët dënohen në Kuran", e nis shkrimin gazeta duke cituar imamin Kreshnik Çili, i cili punon si mekanik në një ofiçinë në Cërrik. Sipas autorit të artikullit ky qytet është porta hyrëse në galaksinë e predikuesve xhihadistë shqiptarë, që vazhdojnë aplikimin e sheriatit në Ballkan dhe në bregdetin e Adriatikut.

Përsëri duke cituar imamin gazeta shkruan se Çili thotë pa hezitim: "Nuk është e drejtë të vrasësh femra, fëmijë apo të krishterë, por jo-besimtarët dhe ateistët janë të dënuar në Kuran".

Giordano Stabile, i dërguari i gazetës Italiane "La Stampa" ka bërë një reportazh në qytetin e Cërrikut rreth grupeve terroriste që rekrutojnë luftëtarë në Shqipëri.

I dyshuar për pjesëmarrje në një rrjet rekrutuesish të luftëtarëve shqiptarë që kanë shkuar për të luftuar në Siri, Çili është në mbikëqyrje maksimale. Sipas gazetës italiane këtë e dëshmojnë furgoni dhe makina e policisë, që mbikëqyrin në një distancë të afërt.

Kundër tij nuk janë gjetur prova të mjaftueshme nga policia shqiptare ndaj imami gjendet i lirë. Xhamia që imami nga Cërriku drejton, është një nga ata që kanë refuzuar kontrollin nga Komuniteti Mysliman Shqiptar.

Çili mohon se në zonë ka luftëtarë që kanë shkuar për të luftuar në Siri, apo të kthyer, por zona mes Kavajës dhe Cërrikut është ajo më e prekura, e cila monitorohet nga ekipet anti-terrorizëm. "Është një Shqipëri e varfër", theksohet në artikull duke përmendur zonën përreth lumit Erzen, ku cilësohen shtëpitë e vjetra dhe rrugët në të cilat vihet re vetëm tabela "Shitet".

Sipas "La Stampa" rreth 40 xhihadistë të kthyer në Itali kanë kaluar përmes Ballkanit.