N analizn 9 mujore t Prokuroris, kryeprokurorja Ina Rama deklaroi se institucioni i Prokuroris sht nj institucion i pavarur dhe si i till, ai duhet t bazohet vetm mbi Kushtetutn dhe ligjin. Kryeprokurorja Rama, para prokurorve, iu krkoi atyre q askush t mos shptoj nga vnia prpara ligjit, ndrsa ka theksuar se ndjekja penale sht kompetenc e Prokuroris dhe asnj institucioni tjetr.Do godasim krimin, pavarsish se n cilat struktura shtetrore ai shfaqet tha Ina Rama, para prokurorve.T gjith kemi zgjedhur t prballojm sfidat q dalin prpara drejtsis, duke zbatuar n do rast Kushtetutn dhe ligjet-nnvizoi Rama, e cila ka krkuar q organet e drejtsis s mos ndikohen nga interesat e subjekteve t ndryshme. Ajo siguroi se drejtsia dhe organet e saj do t prballojn do penges, pasi sipas saj, vetm duke zbatuar ligjin do t arrihet nj funksionim i mir i organit t drejtsis.