Rreth 22.000 persona të bllokuar si pasojë e përmbytjeve dhe rrëshqitjeve të dheut të shkaktuara nga shirat monsun, që goditën shtetin federal indian Keral, janë shpëtuar.


Reshjet e rrëmbyeshme shkaktuan daljen e lumenjve duke dëmtuar infrastrukturën rrugore, ndërsa banorët e Keral-it, me helikopterë dhe varka u shpëtuan nga mbrojtja civile, peshkatarët dhe ushtarët, raporton BBC.


Njerëzve të prekur u janë siguruar ndihma në formë ushqimi dhe nevoja të tjera.


Kryeministri i Kerala-s, Pinarayi Vijayan, tha se rreth 5.645 qendra pritëse kanë strehuar 725.000 njerëz.


“Hindustan Times” lajmëroi se nga 8 gushti në Kerala si pasojë e reshjeve të rrëmbyeshme kanë humbur jetën rreth 240 persona dhe 370 që nga qershori, kur filloi sezoni i reshjeve monsune.


Në shtatë shtete indiane gjatë sezonit të monsunit këtë vit vdiqën më shumë se 1.000 njerëz.


21 gusht 2018 (gazeta-Shqip.com)