Numri i viktimave nga koronavirusi në Spanjë në 24 orët e fundit është 70, duke e çuar kështu numrin e personave që kanë humbur betejën me COVID-19 në 28,752 vdekje.


koronavirus


Ndërsa numri i të infektuarve në 24 orë ishte 246, duke e çuar numrin e përgjithshëm të të infektuarve që nga fillimi i pandemisë në 235.772, në Spanjë.


Të dhënat e përditësuara tregojnë se numri më i lartë i vdekjeve në 24 orë janë regjistruar në Katalonja (31), e ndjekur nga Madridi (21), shkruajne mediat vendase.


Kjo është një rritje krahasuar me ditët e fundit, pasi të shtunën pati 48 të vdekur dhe të premten 56. Megjithatë fakt është se kjo është dita e tretë që Spanja ka më pak se 100 të vdekur.


Nga 246 pozitive të regjistruara këtë të Dielë, 52 i përkasin Castilla y León (18.789 në total); dhe 52 të tjerë janë nga Katalonja (gjithsej 57,148). Për më tepër, 34 raste vijnë nga Castilla-La Mancha (16.889); 26 në Madrid (67.871); dhe 22 në Komunitetin Valencian (11.073).


Aragon vijon, me 19 raste të reja (5,646); me 14 Navarra (5,219 në total); 9 në vendin Bask (13,476); 7 në Galicë (9,105); dhe 3 në Andaluzi (12.600). Po kështu, Asturias, Ishujt Balearik dhe Cantabria kanë regjistruar 2 raste të reja secila, ndërsa ka pasur vetëm 1 pozitive të reja në Ishujt Kanarie dhe Murcia.


Extremadura, La Rioja dhe qytetet autonome të Ceuta dhe Melilla nuk kanë regjistruar ndonjë rast të ri.


Sa i përket vdekjeve, nga 70 të raportuar, 31 kanë qenë në Katalonjë (gjithsej 6.701); 21 në Madrid (8,977), 6 në Castilla-La Mancha (2,940); 3 në Komunitetin Valencian (1,393) dhe Galicia (613); 2 në Andaluzi (1,391) dhe në Ishujt Kanarie (157); dhe një vdekje e vetme në të dy Asturias (308) dhe La Rioja (358).


Aragón, Baleares, Cantabria, Castilla y León, Ceuta, Extremeadura, Melilla, Murcia, Navarra dhe Country Baske nuk kanë raportuar asnjë rast të vdekjes nga koronavirus në 24 orët e fundit.