brbrEdhe pse arsimi ushqimet dhe duhani jane rritur ndjeshem gjate qershorit inflacioni vijon te rezultoje i ulet INSTAT ka publikuar kete indeks per muajin qe shkoi dhe verehet nje rritje stratosferike e cmimit te frutave me 16 ndersa zarzavatet me 7 Rritja e cmimeve te shportes me sa duket po ndikon qe ta coje drejt stabilizimit inflacionin i cili ne muajt e pare te vitit rrezikoi te shkonte afer nivelit 0 Tregjet globale vijojne te ndikojne negativisht dhe renia e naftes ka bere qe per qershorin niveli i tij te jete 12 shume larg vleres qe parashikon Banka e Shqiperise Ne ekonomite e vendeve ne zhvillim ky indeks kerkohet te jete afer nivelit 3 cka tregon se konsumi eshte gjalleruar por ne Shqiperi interesi vijon te mbetet per te blere mallrat baze brbr
brbrbrbr
brbrbrbrbr