brbrInvestimet greke ne Shqiperi pavaresise veshtiresive ekonomike-financiare gjate viteve te fundit kane pesuar rritje Ne Tirane eshte prezantuar indeksi i marredhenieve ekonomike Shqiperi-Greqi i cili permbledh bashkepunimin mes sipermarresve greke me ata shqiptare dhe potencialet ne rritje per investime Per Ambasadorin e Greqise ne vendin tone Leonidas Rokanas raportet ekonomike kane shenuar nje hov me te madhbrbr
brbrLeonidas Rokanasbrbr
brbrMarredheniet midis dy vendeve po lulezojne dhe investimet po dyfishohen Nga vitit 2012 deri ne 2014 bizneset qe kane ardhur ne Shqiperi qe nga marrja e detyres time si ambasador kane regjistruar nje numer gjithnje e ne rritje duke shtuar edhe aktivitetet ne pergjithesi Kjo eshte dicka inkurajuese pavaresisht problemeve kalimtare me te cilat ne po perballemi Ne jemi te gatshem te perparojme me marredheniet tona Ekonomite e vendeve tona kane nevoje per tu rritur dhe kush do te perfitoje eshte qytetari shqiptar Ne jemi optimist per zhvillimin ekonomik te Shqiperise cka do ta afroje me shume Shqiperine me Bashkimin Europianbrbr
brbrZevendeskryeministri shqiptar Niko Peleshi per te treguar rolin e madh te investimeve greke ne vendin tone iu referua shifrave Sipas tij statistikat flasin per bashkepunim te frytshem mes dy vendevebrbr
brbrNiko Peleshibrbr
brbrNese stoku i investimeve te huaja direkte ne Shqiperi shenoi 45 miliard euro ne fund te vitit 2014 peshen kryesore te shteteve te origjines e ze Greqia me vlere 12 miliard euro ose 26 te totalit te stokut Pra bizneset greke kane pasur besim dukshem me heret dhe me shume se te tjeret ne vendin tone Sa i perket shkembimeve tregtare Greqia radhitet ne vend te dyte me 400 milion euro ne vitbrbr
brbrSekretari i pergjithshem per Marredheniet Ekonomike Nderkombetare dhe Bashkepunimin per Zhvillimin ne Ministrine e Jashtme greke theksoi se marredheniet e mira ekonomike jane nje nga kushtet themelore te bashkejeteses harmonike ne Ballkanbrbr
brbrGiorgos Tsiprasbrbr
brbrInteresi i Greqise per Ballkanin eshte i shprehur vite me pare Sot Greqia ka tashme mundesine te rifresoke kete investim per rajonin dhe natyrisht edhe per Shqiperine vecanerisht ne lidhet me marredheniet midis Greqise dhe Shqiperise ne kuader te bashkepunimit tone shumeplanes ekonomik konsiderojme se permiresimi i vazhdueshem i marredhenieve tona politike dhe ekonomike eshte qartesisht ne interes te te dyja paleve Ne presim dhe synojme nje lidhje me te ngushte ekonomike vecanerisht ne kuader te ecurise europiane te Shqiperise te cilen Greqia e mbeshtet ne menyre te qendrueshme brbr
brbrShifrat zyrtare tregojne se ne Shqiperi ushtrojne aktivitet mbi 600 sipermarrje te interesave greke duke kontribuar ne zhvillimin e ekonomise shqiptarebrbr
brbrbrbr
brbrbrbr
brbrbrbr
brbrbrbr
br