refugjati-587x391Algjeriani Ramzi Lazali ka një kompani të suksesshme ndërtimi. Ai tashmë ka takuar edhe shqiptarin Denison Sela, i cili ishte pak para dëbimit, por tani punon në kompaninë e algjerianit

Refugjatët kanë histori shumë interesante. Disa për fat të mirë kanë realizuar ëndrrat e tyre, e për disa janë ndërprerë në gjysmë. Por, të gjithë meritojnë një shans.

Kështu thotë edhe algjeriani Ramzi Lazali. Ai shkoi në Gjermani në moshën 27-vjeçare, si refugjat. Ai kishte diplomuar në vendin e tij si inxhinier mekanik, por vendi i tij ishte dobësuar për shkak të luftës civile, shkruan albinfo.ch.

Në fakt, ai dëshironte që të shkojë në Holandë, por pasi u takua me gruan e tij të ardhshme në Ostfriesland, vendosën të qëndrojnë. Ai është baba i katër fëmijëve dhe ka një kompani të suksesshme ndërtimi në Sudbrookmerland.

Ai tani është takuar me një tjetër refugjat. Denison Sela është shqiptar nga Grossefehn, i cili ishte pak para dëbimit. Megjithatë, shpëtoi pasi Zyra Federale për Migracion dhe Refugjatë pasi ia njohur nivelin e kualifikimit të punës.

Aktualisht Sela ka diplomuar në kompaninë e ndërtimit të Ramzi Lazalit, për një periudhë 1-vjeçare dhe në gusht të vitit të ardhshëm mund të fillojë trajnimin si murator. "Të gjithë meritojnë një shans", thotë Ramzi Lazali. Megjithatë, karriera në një vend të huaj nuk do të jetë e lehtë.