Lideri opozitar reformator Mir Hosein Moussavi ka ftuar mbeshtetesit e tij te dalin serish ne shesh per te protestuar ndaj rezultatit te zgjedhjeve te 12 qershorit sipas tij te parregullta dhe te manipuluara.

“Jam gati t’ua provoj qe pergjegjesit e parregullsive dhe te manipulimeve te zgjedhjeve jane edhe pergjegjesit e ‘derdhjes se gjakut’ neper rruget e sheshet e Teheranit”- thuhet ne nje njoftim te Moussavi ne faqen e tij te internetit.

Thirrja e Moussavi-t per te dale ne shesh vjen pas arrestimit te 70 profesoreve dhe docenteve ne Teheran si dhe pas krijimit te Gjykates se Posacme per te gjykuar te arrestuarit e protestave.