Të tjera rreth shkrimit VIDEO

ITALI – Prokuroria e Napolit ka lëshuar 9 urdhër-ndalime, shumica e të cilave për shqiptarë, dhe thuajse të gjithë klandestinë të paligjshëm. Urdhër ndalimet, tashmë të ekzekutuara janë lëshuar për shfrytëzim prostitucioni. Operacioni është shtrirë në zonën midis Napoli dhe Caserta, nga bashkëpunim me policinë e Marcianisë dhe komandës provinciale të Casertas.
 
Të dyshuarit janë gjithashtu duke u hetuar në lidhje me veprën e shoqatës kriminale që kishte për qëllim kryerjen e veprave të përmendura më lart.
 
Hetimet e kryera nga shërbimet e policisë janë përqendruar kryesisht në bazë të përgjimeve të të dyshuarve, në lidhje me biznesin e prostitucionit të grave të kombësi të huaj në rrugët e qyteteve të Napolit, Marcianisë, Orta Atella Mondragone dhe Castel Volturno.
 
Hetimet treguan aftësinë e lojtarëve, shumica e kombësisë shqiptare dhe pothuajse të gjithë emigrantët e paligjshëm, për të rekrutuar dhe të përdorin vajzat e reja si prostituta, duke qenë në gjendje të përfitojnë financiarisht nga të ardhurat e aktivitetit të paligjshëm. Të ndaluarit jo vetëm që transportonin gratë në vendet ku zhvillonin aktivitetin e prostitucionit, por edhe identifikonin dhe i menaxhonin këto vende.
 
Hetimet kanë dokumentuar, se në disa raste, konfliktet që ndodhin ndërmjet personave të arrestuar dhe grupeve të tjera kriminale që kontrollojnë veprimtarinë e prostitucionit ka pasur edhe disa raste me akte të rënda kanosjesh për disa nga prostitutat. 

Redaksia Online
(a.h/shqiptarja.com)