brbrNje ekuipazh i marines amerikane ka filluar shkaterrimin e armeve kimike siriane ne bordin e nje anije amerikane ne Mesdhe raporton Zeri i Amerikesbrbr
brbrPentagoni thote se shkaterrimi i 600 toneve te armeve kimike do te marre rreth dy muaj Anija Cape Ray eshte e pajisur me nje sistem qe perdor substanca si uji dhe hidroksidi i natriumit per ti bere kimikatet te sigurta qe te depozitohen ne depo komercialebrbr
brbrZyrtaret thone se anija eshte ne ujerat nderkombetare dhe se jane marre masa per tu siguruar qe operacioni nuk do te perbeje rrezik serioz per mjedisin Ata thone se materiali i perpunuar do te transferohet ne Finlande dhe Gjermani per depozitimin perfundimtarbrbr
brbrSiria ra dakord te dorezonte armet e saj kimike ne baze te nje marreveshje te vitit te kaluar te arritur me ndermjetesimin e Kombeve te Bashkuarabrbr
br