Pas revoltës së burgut të Sanremos, një tjetër incident i rëndë është raportuar në institucionet penitenciare italiane: një përleshje e dhunshme u ndez në mes të burgosurve shqiptarë dhe atyre nga Afrika Veriore në teatrin e burgut të Marassi-t, në rajonin e Ligurias, në Gjenovë. Kjo nuk është hera e parë që ndodh një gjë e tillë, raportojnë mediat italiane. Edhe në të shkuarën, po në këtë burg ka pasur përleshje mes të dënuare shqiptarë dhe atyre nga Maroku.


Përleshja shpërtheu gjatë performancës së zakonshme teatrale. Sipas policisë, gjatë përleshjes një i burgosur u plagos dhe u shtrua në spital për shkak të plagëve.


Në një komunikatë, policia e burgjeve theksoi “rrezikun e vazhdueshëm e të pranishëm në burgjet e Rajonit, ku personeli i policisë së burgjeve i nënshtrohet garantimit të sigurisë”. Lidhur me episodin, nënvizohet se “pavarësisht nga kontigjenti i policisë së vogël të burgjeve, ne arritëm të menaxhonim ngjarjen e rrezikshme pa pasoja të mëtejshme”.


Sekretari i sindikatës së policisë rajonale, Michael Lawrence, denoncoi mungesën e stafit në lidhje me të paraburgosurit: “Por si mund të organizohet një lojë, të dielën, ku morën pjesë 140 të burgosurit nën mbikëqyrjen e vetëm 6 agjentëve. Nuk mund të lihet personeli në një rrezik të tillë të lartë për vetëm disa dhjetëra euro dhe pa asnjë masë paraprake për sigurinë e përgjithshme.


15 tetor 2018 (gazeta-Shqip.com)