Nje tjeter termet eshte ndjere diten e sotme ne rajonin Abruzzo ne Itali, por kete here per fat te mire pa shkaktuar viktima dhe deme materiale.

ajmin e bejne te ditur mediat italiane, sipas te cilave fuqia e lekundjes sizmike ishte 3.2 balle e shkalles Rihter dhe hepiqendra e saj ishte qyteti Aquila.

Nderkohe, dy termete te tjera jane regjistruar po sot ne rajonin e Kalabrise, te cilet jane ndjere ne provincat Catanzaro dhe Crotone. Termetet kishin nje intensitet te ulet, 2.5 dhe 1.8 grade te shkalles Rihter.

Termeti qe tronditi rajonin Abruzzo ne fillim te javes shkaktoi vdekjen e 290 personave, si dhe la te pastrehe nje numer te madh familjesh.