Nga xhinset me bel të lartë te pantallonat ushtarake


Adrian Clark në Guardian rendit hapat e gabuar të njerëzve përjetësisht të rinj: nga xhinset me bel të lartë të pëlqyera nga Obama te atletet Converse. U thoni po trikove të gjata dhe golfeve.Burrat rinor 


Mosha nuk është vetëm një numër dhe ky është supozimi nga i cili eksperti i stilit Adrian Clark sqaron në Guardian, ndërsa ai i rendit të gjitha hapat e rreme që një pesëdhjetë vjeçar mund të marrë në kërkim të stilit të tij. Ekziston një presion i pafund për të vazhduar me tendencat, shton komentuesi, duke vënë në dyshim të gjithë burrat rinor: shumë burra mbi moshën 50 vjeç janë të ndarë ose midis atyre që janë dorëzuar ose atyre që ata nuk e dinë kur është më mirë të ndalen. Kështu lindi një udhëzues i arsyetuar për të mos qenë shumë i dendur (ndoshta i veshur me një xhinse me bel të lartë të pëlqyera nga Obama) ose jashtë kontekstit, të guximshëm me një kapele baseball të stilit të Forrest Gump (kuruar nga Michela Proietti).


Pantallona ushtarake


Ndër gjërat e para për të hequr nga veshjet, nëse keni mbushur 50 vjeç, janë pantallonat ushatarake. Çdo pantallonë e tepërt, me shumë xhepa ose zips, ose një dekoratë tërheqëse që kujton botën ushtarake, duhet të dalë me mirësjellje nga veshjet, shpjegon Clark. Alternativa? Pantallona me një prerje të rastësishme-formale apo pantallona të gjera, por me më shumë paraqitjet se pizhamet. Ngjyrat e preferuara? Kafe ose bezhë.


Atletet Conserve


Converse, sidomos në model, Jack Purcell, që unë zotëroja në të gjitha ngjyrat e mundshme, duhet të ndalohet, shpjegon guru i stilit. Efekti që mund të keni është ai i një trajneri të moshës së mesme, ose më keq, dikush që përpiqet e dëshpërim për të qëndruar të rinj. Arritja e 50 viteve nuk do të thotë që ju nuk do të jeni në gjendje të vishni atlete: një Adidas Stan Smith mund ta zbusë edhe ashpërsinë e një kostumi pune, për aq kohë sa është në harmoni me kostumin e përshtatur. Këshilla për atlete? Pas moshës 50-vjeçare investoni në artikujt që kushtojnë pak më shumë, por do të zgjasin shumë kohë. Një gabim tjetër i bërë nga burrat është të mbash gjërat për dekada, në besimin se do të kthehen në modë: ringjalljet janë të destinuara për një brez të ri.


Ashtu si Forrest Gump


A janë kapelet e Forrest Gump-it pasioni juaj? Arsyetoni pak, ata janë në listën e zezë së bashku me xhinset e ngushta, parkas dhe këmisha hawaiiane.


Qafa e lartë (si Burton)


Së bashku me gjërat që nuk duhet të vishen, Clark gjithashtu liston ato të etiketuara si golfe me qafë të lartë. Ngushëllimi është i rëndësishëm, por nuk duhet të japim përshtypjen se kemi hequr dorë plotësisht nga moda.


Xhinset me bel të lartë


Një tjetër qëndrim i papërshtatshëm që i jepet moshës: duhet të shmanget çdo gjë në një vend të e-commerce që paraprihet nga fjala si xhinse me bel të lartë, (të dashura nga Obama) tërësisht. Fjala është përdorur me ironi për të përshkruar diçka që babai juaj duhet të shmangë. Këto lloj xhinsesh janë shumë të përshtatshme për djalin tuaj, por jo për ju.


Triko me kopsa


Triko me kopsa pas moshës 50-vjeçare? Xhaketa të lehta të bëra me pëlhura të butë dhe më rastësore. Lacoste bën një xhaketë të madhe që duket sikur mban një triko, shpjegon Clark. Bartësi standard i këtij stili është David Beckham, edhe pse marrja e balancës midis rastit dhe formës mund të jetë e ndërlikuar.


Gazeta Shqip