Në pamje të parë, sendet e mëposhtme nuk kanë asnjë vlerë, por ato bëhen të tilla sepse i përkasin komandantin legjendar Adem Jashari.


Mbi 18 anëtarë të familjes u vranë nga forcat serbe në Prekaz. Shtëpia e tij dykatëshe është sot një muze e dhunës dhe shkatërrimit, ndërsa kanë mbetur shumë pak gjëra.


Së fundi, Agjencia për Menaxhimin e Komplekseve Memoriale, në bashkëpunim me Muzeun e Kosovës ka hapur në Prekaz muzeun me ekspozitën e përhershme, Qëndresa heroike e Jasharëve për liri, me autor Sadik Krasniqi.


Eksponatet e vendosura në Muzeun e Jasharajve në Prekaz ndahen në tri grupe: eksponate tredimensionale, fotografi dhe dokumente, harta dhe shtypi i kohës.


Shumë eksponate, kryesisht të familjes Jashari dhe të komandantit legjendar të UÇK, Adem Jashari, si gëzhojat e kalibrave të ndryshme, paraqesin fakte konkrete mbi rrjedhën e luftës së Jasharajve para 18 vitesh.


/Ora News/


vegla-768x385 zingjir-768x423


mbathjet-768x363 moto-768x366 pushka-768x362 sita-768x400 sofra-768x354 tepsia-768x352 pushka-768x362


Të parët për lajmin e fundit. Ndiqni Oranews.tvFacebook dhe në Twitter