Marrja e tenderave ka qenë një debat që gjithmonë ka trazuar politikën, me palët që akuzojnë njëra-tjetrën për favorizim oligarkësh. Provat flasin se disa deputetë kanë marrë tendera në kundërshtim me ligjin gjatë qeverisjes së Partissë Socialiste


4 deputetët e Partisë Socialiste, nëpërmjet 5 shoqërive, kanë përfituar 428 tendera pra 19% të tenderave të përfituara nga oligarkët, me vlerë 111 miliardë lekë ose 89,2 milion euro pra 32% e vlerës së përfituar nga oligarkët, thuhet në një raport të publikuar së fundmi.


Ilir Beqaj, Sadri Abazi, Xhemal Qefalia dhe Pjerin Ndreu, janë deputetët e Partisë Socialiste që janë bërë milionerë me tendera të marra nga qeveria e tyre, e cila për çudi ka premtuar Bashkëqeverisje me qytetarët.


RAPORTI I PLOTË:


PERMBLEDHJE MBI TENDERAT E PERFITUARA NË 2014 2019


AGRON PAPULI


Nëpërmjet tre shoqërive CLASSIC shpk, HYUNDAI AUTO ALBANIA shpk dhe TIRANA AUTO shpk, ka përfituar 144 tendera, me vlere 23 miliard leke ose 18,4 milion euro. Nga te cilat, 24 pa gare, me vlere 289 milion leke ose 232 mije euro


ALBAN EFTHIMI


Nëpërmjet dy shoqërive ATELIER 4 shpk dhe SEED CONSULTING shpk, ka perfituar 57 tendera, me vlere 6,9 miliard leke ose 5,5 milion euro. Nga te cilat, 9 pa gare, me vlere 1,2 miliard leke ose 957 mije euro.


ARMAND FRANGU


Nëpërmjet dy shoqërive ADVANCED BUSINESS SOLUTIONS ABS shpk dhe B360 shpk, ka përfituar 50 tendera, me vlere 21,9 miliard leke ose 17,5 milion euro. Ng ate cilat, 5 pa gare, me vlere 133 milion leke ose 107 mije euro.


ILIR BEQAJ


Nëpërmjet dy shoqërive INTECH + shpk dhe FASTECH shpk, ka përfituar 148 tendera, me vlere 45 miliard leke ose 36 milion euro. Nga te cilat, 3 pa gare, me vlere 120 milion leke ose 96 mije euro.


PANDELI CARAPULI


Nëpërmjet shoqërisë EUROCOL shpk, ka përfituar 9 tendera, me vlere 18,6 miliard leke ose 15 milion euro. Nga te cilat, 3 pa gare, me vlere 1,7 miliard leke ose 1,3 milion euro.


PJERIN NDREU


Nëpërmjet shoqërisë NDREU SECURITY SERVICE shpk, ka përfituar 92, me vlere 11,3 miliard leke ose 9,1 milion euro. Nga te cilat, 56 pa gare, me vlere 2,2 miliard leke ose 1,8 milion euro.


SAFET GJICI


Nëpërmjet tre shoqërive EUROGJICI SECURITY shpk, KEVIN KONSTRUKSION shpk dhe TONI SECURITY shpk, ka perfituar 365 tendera, me vlere 43,1 miliard leke ose 34,5 milion euro. Nga te cilat 175 pa gare, me vlere 4,1 miliard leke ose 3,3 milion euro.


VILMA NUSHI


Nëpërmjet dy shoqërive TRIMED shpk dhe MARKETING & DISTRIBUTION shpk, ka përfituar 1094 tendera, me vlere 16,3 miliard leke ose 13 milion euro. Nga te cilat, 287 pa gare, me vlere 1,7 miliard leke ose 1,3 milion euro


XHEMAL QEFALIA


Nëpërmjet shoqërisë DAJTI PARK 2007 shpk, ka përfituar 106 tendera, me vlere 10,8 miliard leke ose 8,7 milion euro. Nga te cilat, 25 pa gare, me vlere 2 miliard leke ose 1,6 milion euro.


SADRI ABAZI


Nëpërmjet shoqërisë ALKO IMPEX GENERAL CONSTRUSTION shpk, ka përfituar 82 tendera, me vlere 44,3 miliard leke ose 35,5 milion euro. Nga te cilat, 15 pa gare, me vlere 2 miliard leke ose 1,6 milion euro.


SHKELQIM FUSHA


Nëpërmjet shoqërisë FUSHA shpk, ka përfituar 135 tendera, me vlere 110 miliard leke ose 88,2 milion euro. Nga te cilat, 44 pa gare, me vlere 11,9 miliard leke ose 9,5 milion euro.


PERFUNDIM: 11 Oligarkët, nëpërmjet 19 shoqërive, kane përfituar 2282 tendera, me vlere 352 miliard leke ose 281 milion euro. Nga te cilat, 646 pa gare, me vlere 27,3 miliard leke ose 22 milion euro.


PERMBLEDHJE MBI TENDERAT E PERFITUARA NGA 4 DEPUTETET E PARTISE SOCIALISTE 2014 2019


ILIR BEQAJ


Nëpërmjet dy shoqërive INTECH + shpk dhe FASTECH shpk, ka përfituar 148 tendera, me vlere 45 miliard leke ose 36 milion euro. Nga te cilat, 3 pa gare, me vlere 120 milion leke ose 96 mije euro.


SADRI ABAZI


Nëpërmjet shoqërisë ALKO IMPEX GENERAL CONSTRUSTION shpk, ka përfituar 82 tendera, me vlere 44,3 miliard leke ose 35,5 milion euro. Nga te cilat, 15 pa gare, me vlere 2 miliard leke ose 1,6 milion euro.


XHEMAL QEFALIA


Nëpërmjet shoqërisë DAJTI PARK 2007 shpk, ka përfituar 106 tendera, me vlere 10,8 miliard leke ose 8,7 milion euro. Nga te cilat, 25 pa gare, me vlere 2 miliard leke ose 1,6 milion euro.


PJERIN NDREU


Nëpërmjet shoqërisë NDREU SECURITY SERVICE shpk, ka përfituar 92, me vlere 11,3 miliard leke ose 9,1 milion euro. Nga te cilat, 56 pa gare, me vlere 2,2 miliard leke ose 1,8 milion euro.


PERFUNDIM: 4 Deputetet e Partise Socialiste, nëpërmjet 5 shoqërive, kane përfituar 428 tenderë pra 19% te tenderëve te përfituara nga oligarkët, me vlere 111 miliard leke ose 89,2 milion euro pra 32% e vlerës se përfituar nga oligarkët. Nga te cilat, 99 pa gare pra 15,3% e tenderave pa gare te përfituara nga oligarkët, me vlere 6,3 miliard leke ose 5 milion euro pra 23% e vlerës pa gare te përfituar nga oligarkët. /Dosja.al